12.3.2019

Kasakkalauluja Kemissä 23.3.2019


Konsertin järjestää Kemin kaupunginorkesteri yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran Kemin osaston kanssa. SVS:n jäsenet voivat varata jäsenhintaisia lippuja puhelimitse osaston puheenjohtaja Arto Laaksolta 040-8127335 maaliskuun 15. päivään mennessä. Normaali-hintainen lippu maksaa 19€. Jäsenhintaisia lippuja on rajoitettu määrä.

Kasakkayhtye Vartan muodostaa kuusi ammattimuusikkoa, jotka hallitsevat mestarillisesti niin instrumentaali- kuin vokaaliteokset. Pääosassa ohjelmistossa ovat kasakkalaulut, joissa hyvin voimakkaasti ja kauniisti välittyy kasakoiden vuosisatainen historia.

Varta esittää kasakoiden isänmaallisia lauluja ja marsseja, kasakkalauluja sekä syvällisiä lyyrisiä melodioita ja leikillisiä lauluja. Ryhmä hallitsee virtuoosimaisesti useita soittimia (harmonikka, kobza, domra, erilaiset pillit, lyömäsoittimet ja perkussiot), mikä antaa yhtyeelle aivan omanlaisen ilmeikkään värin. Laulun moniäänisyys, voima, äänten kirjo ja tiivis tunnelma valloittavat kuulijan ensi sävelistä lähtien.